Rønne Revisions deltagelse i VM


NM 2017
 
RONING - Roeren Kate Pedersen fra Rønne Roklub vandt i weekenden to gange Nordisk mesterskab.

I begge tilfælde var det i Nordiske Master Mesterskaber på Bagsværd sø. Første mesterskab kom i hus, efter hun for første gang nogensinde stillede op i Singlesculler.

Andet mesterskab blev vundet i doublesculler sammen med makkeren Julie Schou. I den forbindelse stillede de op i Danske Studenters Roklub.

Kate Pedersen der har sin daglige gang i Rønne Revision, støttes på sine mange rejser i ind – og udland af både Færgen og Bornholms Brand og arbejdsplads.
 

Kate Pedersen med sin Singlesculler
VM 2016
 
Den 3. september 2016, blev der afholdt Danish Open, som også (for første gang) var kvalifikationen til Verdens mesterskaberne i coastal roning. Jeg skulle komme i top 5 for at blive kvalificeret til VM. Konkurrencen blev afhold i Kalundborg, hvor vejret på dagen var rigtig skidt og gav gode udfordringer for deltagerne.
Jeg satser i år på en ny klasse, nemlig single cw1x. jeg har hidtil roet cw2x med Line Pommer i double, men hun er netop blevet opereret i nakken efter en færdselsulykke hvor hun pådrog sig en diskusprolaps.

Mit løb lå mit på dagen, og var en 6 km distance. Grundet at vejret var så slemt blev distancen 1 time før løbsstart kortet ned til 3 km. Jeg lagde mig ret hurtigt i front og 2 km inde i løbet var min sejr ret sikker. Jeg vandt med knap 2,5 minut ned til nærmeste forfølger. Dermed var jeg sikret en plads til VM i single coastal.

Jeg deltog yderligere i double klassen og i fireren, blot lidt for sjov begge løb. I double blev jeg med Tanja nr. 3 og i fireren vandt vi.

I princippet er jeg dermed kvalificeret i alle 3 klasser, men det er singlen jeg i år satser på, og derfor var sejren der størst for mig.

Den 18. oktober 2016 gik turen mod Monaco som i år var vært for World Rowing Coastal Championships 2016. Jeg fulgtes med holdet fra DSR (Danske studenters roklub), som har stået for ophold, båd leje og registrering mv.

Den 19. og 20. oktober kunne vi bruge på at stille båd og prøve bane. Dog havde dem af holdet som skulle ro i en Leo udgave af en coastal (deriblandt mig) visse problemer, da dem vi lejede båd af, ikke havde medbragt årer til os. Vi fik kun styr på åre situationen dagen før de indledende heat. Det var på ingen måde optimalt og gav store frustrationer da det sinkede processen med at stille alt som det skulle på båden.

Vandet og vejret var godt, dog var der mange dønninger på havet som gjorde at vandet alligevel blev anstrengende at ro i, samtidig lidt vind som også gav lidt kastebølger.
Mit indledende heats 4 km startede kl. 10.20 den 21. oktober. Jeg havde trukket nitten i forhold til hårde modstandere i mit heat. Reglerne er således at 1 time før start skal jeg registreres og en halv time før har jeg et 10 minutters interval til at komme på vandet og 10 min før start må jeg komme til start linjen. Starten gik rettidig og jeg fik en god start, men blot 150 meter efter blev løbet stoppet, der var materiel skade hos en af deltagerne som havde knækket en årer. Reglerne foreskriver at sker der materiel skade indenfor de første par hundrede meter må man kalde omstart, hvilket hun gjorde. 20 minutter senere havde hun fået ny årer og en ny start gik. Jeg fik igen en god start og lagde mig okay i feltet og overhalede nogle enkelte undervejs. Jeg ente på en 4 plads og var dermed direkte videre til en A finale.

A-finalens 6 km start blev skudt i gang kl. 12.20 dagen efter de indledende. Jeg var meget spændt og vidste jeg nu var blandt top 20. Der var 36 deltagere og 16 var blevet sorteret fra i de indledende. Jeg kæmpede alt jeg har lært, jeg lå omkring en 7-8 plads da en englænder roede ind i siden på mig ved en bøje, jeg måtte skode væk for at komme fri og hun fik et forspring. Undervejs i kludderet havde 2 hold overhalet os begge. Til mit ”held” vælger britten at tage den forkerte vej om en bøje og mister tid hvor jeg overhaler hende igen. De sidste 700 meter bliver der givet alle kræfter. Jeg kommer over mållinjen som nr. 10 og har ikke mere at skyde med i kroppen da mål nås. Jeg er fuldstændig smadret men jeg er nr. 10 og jublende glad.

Jeg håbede ekstremt på en A finale, men forventede en B finale. Jeg opnåede min A finale og blev ovenikøbet lige i den bedre afdeling af a finalen. Jeg har blot deltaget i 2 konkurrencer i single, denne værende den anden og det gik jo rigtig godt. For mig er single coastal cw1x vejen frem fra nu af.
Jeg er så glad for at jeg er danmarksmester og nr. 10 i verden i min single coastal.!VM 2015
 
September 2015 blev der afholdt danish open i Århus. Stemningen var høj og alle klar på at give alt de havde. Jeg stillede op i double med min makker Line Pommer. Vi havde begge valgt kun at deltage i en klasse, for forhåbentlig at kunne klare os godt i denne klasse ved at gemme på kræfterne til blot et løb.

Starten gik og Line og jeg kom godt fra start. Vi satsede på at vinde, da vi året forinden var blevet nr. 2 og nu satsede på en første plads. Det lykkedes os, og vi kom på en ret overbevisende første plads. Vi var så glade og lykkelige.! Så var vejen banet til VM et par måneder senere.
I november måned gik turen mod Lima i Peru, som var afholder af World Rowing Coastal Championships 2015. Hele DSR holdet fulgtes ad i Peru hvor vi ikke måtte gå alene rundt. Vi blev transporteret fra hotel til rostadion hver morgen og lukket ind på et aflukket areal, kun for særligt tilladte personer.

Der var kæmpe bølger på det store hav og under afprøvning af banen var, især jeg som styrmand, nød til at lærer at læse bølgerne godt for at udnytte hver en fordel vi evt. kunne skaffe os.

I de indledende heat på 4 km, var Line og jeg meget spændte, vi havde store forventninger til os selv, men var bange for ikke at kunne udfylde dem. Da vi kom over mållinjen var det som nr. 2 og dermed en klar A finale.

Dagen efter stod det i A finalens tegn og vi var så klar til 6 km. Starten gik og det var den værst tænkelige start for os, men vi kom godt igen og lå indtil næstsidste vendebøje nr. 3 i løbet, hvor vi af dommerbåden blev bedt om at give plads for en konkurrent som nærmede sig, jeg valgte at give plads den dårligste vej i forhold til næste bøje. Der røg vores 3 plads i svinget. Vi holdt dog 4. pladsen til mål.
Vi var stolte og tilfredse, dog lidt skuffede over en mistet 3. plads. Men vi kunne ikke have givet mere end vi gjorde.

Da vi kom hjem vandt jeg Bornholms tidendes sportspris 2015 hvor min træner Martin, min makker Line, min mor Gitte, 2 repræsentanter fra roklubben, min kollega Kiki samt mine 2 chefer Tonny og Dan deltog til årets sportspris overrækning. Det var endnu en stor dag for mig.


28/11/2014

Kate Petersen fortæller herunder om sin deltagelse i World rowing coastal championship i Grækenland - turen var naturligvis sponsoreret af den stolte arbejdsgiver Rønne Revision.

Den 16. oktober 2014 var det afprøvning af båd og bane i Grækenland forud for VM start dagen efter. Dagen efter var indledende heat, hvor de 8 bedste ville kvalificere sig til A-finalen. Vi (Line fra Helsingør Roklub og Kate fra Rønne Roklub) var selvfølgelig klar til start, som vi har været hele året. Vi kom sikkert videre med en 5. plads på trods af kollison med en konkurrerende båd, som spærrede vejen på grund af en knækket åre.
Den 18. oktober var finaledag. Vinden var taget voldsomt til, til dagen, og gjorde det ikke nemt for deltagerne, men arrangørerne valgte at løbende skulle i gang, selvom de havde gjort plads til reservedag søndag. Line og jeg har aldrig været ude i så kraftige bølger. Men vi tog kampen op, da det blev vores tur. Efter vi i dagens løb havde set andre hold trække dig, kæntre eller knække åre på grund af vejret. Vi gav den alt vi havde og kom i mål som nummer 11. Vi er stolte af, at vi gennemførte.

Vores mål var at komme i A-finalen og dette mål opnåede vi. Herefter var målet at gøre det så godt, vi kunne, vi blev nummer 11 og er tilfredse med vores resultat. Vi måtte sande, at vi ikke har haft nok fælles bølgetræning for at kunne følge med helt i top i det vejr, men vi gennemførte og er stolte af vores præstation! Det var en fantastisk tur (sponsoreret af Rønne Revision), med så gode oplevelser og erfaring. Nu frisk på nye udfordringer.
På den måde afslutter vi årets coastal konkurrencer, med at kunne sige: Vi er nummer 11 i verden i double coastal.
 

Rønne Revision er ikke bare tal - Kate er Bornholms nye stjerne


03/02/2014

De fleste roture i den første sæson gennemførte Kate Petersen med den velkendte og langdistance-erfarne Geert Olsen i inrigger. Det med jævnaldrende unge, er der ikke meget af i Rønne Roklub, men heldigvis kunne Kate klare tingene selv, og ville allerhelst ro outrigger. Derfor kontaktede hun DFfR, der anbefalede hende at prøve coastalroning, som passer sig rigtigt godt, når Østersøen viser tænder.
- Jeg foreslog bestyrelsen, at man kunne købe en coastalbåd, og den kom til Rønne i sommeren 2013, fortæller Kate.
Egentlig var der to roklubber på Bornholm, men Nexø Roklub lukkede ned for en del år siden, og Rønne Roklub er ene klub tilbage, og har altid hørt under Københavnskredsen. I Rønne har man enkelte outrigger-både af ældre dato. Det er blandt andet nogle scullere, som en kvindelig roer fra Oberhausen i Tyskland, velvilligt tog med til Bornholm, når hun alligevel skulle på sine årlige sommerferier der. Men i Rønne Roklub følger man med tiden, og årsagen til, at klubben nu er kommet i besiddelse af hele to Coastalbåde, skyldes, at Kate viser en stor træningsindsats.
Skæbnen ville, at en dygtig engelsk roer, James Dodd, blev gæsteroer hele sommeren, og det har virkelig hjulpet den stræbsomme ro-pige videre, så båden begyndte at glide hurtigere gennem vandet. - James er så glad for Bornholm, at han simpelt hen "booker sig ind” på øen, og er her det meste af sommeren, hvor han arbejder, fortæller Kate Petersen til Roinfo.dk. - Og når James er rejst hjem til England igen, hjælper han mig med træningsprogrammer og gode råd over internettet. Det inspirerer, og har givet fine resultater, således tilpasser han træningsprogrammerne efter mine individuelle behov, og vi har stort set kontakt om det, hver eneste dag, siger Kate.

Debuterede i København
Kate træner ofte mutters alene på havet, hvor hun ror 10-15 kilometer, og når det blæser for meget, bliver der roet igennem i ro-ergometret i klubhuset, typisk 12 kilometer. Hun roede med i et ergometerstævne for første gang ved Sjællandske Mesterskaber i 2013, men tænkte efterfølgende på, da klubben fik coastalbådene, at det kunne være sjovt at være med. Kate prøvede, hvad det vil sige, at ro kaproning for første gang i 2013, hvor hun debuterede i Langdistancekaproningen: Port of Copenhagen, arrangeret af Københavns Roklub. - Jeg kan godt lide konkurrencen i inrigger, men jeg har et problem med min ryg, så jeg får mest ud af at sidde med lige træk, og der er sculleren optimal for mig, siger hun til roinfo.dk

Før det går løs i Københavns Havn

Kate Petersen, Rønne, i maskinen

Fin sponsorstøtte
Når Kate skal træne, foregår det tidligt om morgenen. - Jeg plejer at tage i roklubben inden mit arbejde, før klokken 8, og så træner jeg alene. Jeg har fuldtidsarbejde hos Rønne Revision, og jeg har været meget heldig, for firmaet støtter mig på flere områder. Rønne Revision har blandt andet sponseret et PM3-Roergometer, så jeg kan træne derhjemme, plus at jeg har fået en fin rodragt med logo på, og når jeg skal over til enten stævner eller de enkelte træningsdage i København eksempelvis, så hjælper de mig ind imellem med rejserne. Det er en rigtig fin støtte, som jeg er meget taknemmelig for, siger Kate Petersen, der bor 15 kilometer fra roklubben, og derfor benytter scooteren, som transportmiddel.

To aflysninger i Jylland
Kate ville gerne forbedre sig, så derfor meldte hun sig til et scullerkursus i Jylland. - Det blev desværre aflyst - og som om at det ikke var nok, så skulle jeg senere have deltaget ved Danish Open Coastal, der skulle foregå i Risskov Roklub i Jylland i begyndelsen af september, men det blev OGSÅ aflyst. - Det var rigtig ærgerligt. Men med hensyn til scullerkursus, var jeg så heldig, at Danske Studenters Roklub skulle på den årlige tur til Hjelmsjön i Sverige. DSR tager ældre outriggermateriel med, og er ved denne sø i 14 dage. Det koster noget at være med, og man skal også være medlem af DSR, så det blev jeg for en periode, fortæller Kate. - Det var en fantastisk oplevelse, og jeg fik meget ud af det. Siden var det DSR, der også tog initiativ til en alternativ Coastal-kaproning for de deltagere, der gik glip af turen til Jylland. Og her vandt jeg alle tre klasser, både 1X, 2X og 4X- - og det over nogen af dem, der havde været til Coastal-VM forinden, fortæller Kate Petersen, der lånte båden, hun skulle ro i, under denne lille dyst.
For første gang i sin korte karriere, skulle Kate prøve at bide skeer med en sculler, hvilket skete på en spejlblank Hjelmsjön ved Örkeljunga i Sveriges Nordvestlige Skåne. Det er meget anderledes, end at skulle ud på en noget mere oprørt Østersø og kæmpe sig igennem bølgerne i en inrigger eller en coastalbåd. Flere danske klubber udnytter, at de kan benytte dette dejlige rostadion til træning og sommerlejr. Afstanden er kort, og som regel er der perfekt rovand også.

Muligvis en 2X i 2014
En af deltagerne i coastal-arrangementet i København, var Henriette Skavin fra Skovshoved Roklub. - Hun havde netop været med ved Coastal-VM i Helsingborg, og efter at have roet med ved ministævnet, begyndte vi at korrespondere sammen, siger Kate Petersen.
Sammen med Henriette deltog hun ved DM i ergometerroning sidste lørdag, og det i kvindernes åbne klasse.
- Jeg var en smule skuffet efter løbet, men slog dog min egen personlige rekord. Jeg ville godt have været under 7.30, men det må komme næste gang, siger Kate, der træner seks gange om ugen - om vinteren kun i romaskinen.
Udover sit daglige arbejde i Rønne Revision, er Kate fjernstuderende, og skal ind imellem til Sjælland til prøver og eksaminer. Den travle roer ser frem til sæson 2014. - Jeg har hørt, at man vil have coastalbådene med ved langdistancekaproningerne, og at der er nogle klubber, der vil forsøge at lave en coastalbane.
- Jeg glæder mig til at komme ud at prøve mig selv af, og håber på nogle gode resultater i 2014, det har tændt mig meget, at det gik så fint i 2013, siger hun.
- Kan man forestille sig, at du eventuelt sætter dig i en 2X med Henriette Skavin? I har jo samme højde og drøjde, og er næsten jævnaldrende, spørger vi.
- Ja, sagtens - vi har også prøvet at træne lidt sammen, når jeg er i København, lyder det fra seje Kate, der også sad i ergometret lige ved siden af Henriette ved indendørs-DM forleden.
Tekst Mette Bacher. Fotos: Carlsen, Bacher og Søgaard

Kilde: www.roinfo.dk
 
 
St. Torvegade 12 • DK-3700 Rønne • Tlf. 5695 0595 • CVR-nr. 74717810

Kontakt os på mail

Mandag til torsdag kl. 08:00 - 16:00 • Fredag kl. 08:00 - 14:30